Kuruluklar ve Kurutulmuş Sebzeler
Katkısız kuruluk ve kurutulmuş sebzeler ile sofralarınıza Gaziantep lezzetlerini taşıyın. Dolmalık patlıcan, biber, kabak ve bamya kurusu; dolma, sulu yemek ve zeytinyağlı tarifler için hazır. Uzun süre saklanabilen doğal ürünler, güvenle tüketin.
-
Dolmalık Patlıcan
Normal fiyat 300.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /150.00TLİndirimli fiyat 300.00TL -
Dolmalık Biber Tatlı Topak
Normal fiyat 275.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Tükendi
-
Dolmalık Biber Tatlı Kırmızı
Normal fiyat 275.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Dolmalık Kabak Kösesefer Sakız
Normal fiyat 350.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Dolmalık Biber Acı
Normal fiyat 275.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Dolmalık Acur
Normal fiyat 300.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /100.00TLİndirimli fiyat 300.00TL -
Bamya Kurusu
Normal fiyat 2,500.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Patlıcan Kurusu Doğranmış Börk
Normal fiyat 150.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /0.00TLİndirimli fiyat 150.00TL -
Tükendi
Atom Süs Biber
Normal fiyat 175.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /80.00TLİndirimli fiyat 175.00TLTükendi -
Dolmalık Kabak Haylan
Normal fiyat 750.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kabak Kurusu (Haylan Kabak) Doğranmış
Normal fiyat 375.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /
Sıkça Sorulan Sorular
Kurutulmuş sebzeleri serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde saklamanızı öneririz. Böylece uzun süre tazeliğini ve aromasını korur. Buzdolabı ve derin dondurucuda saklamak daha iyi bir tercihtir.
Kesinlikle! Doğru şekilde kurutulmuş sebzeler, hiçbir katkı maddesi içermediği için oldukça sağlıklı bir tercihtir. İçerdiği lif, vitamin ve mineralleri korur. Özellikle anneler ve doğal beslenenler için harika bir alternatiftir.
Bir ipte genellikle 45-50 adet kurutulmuş patlıcan veya biber bulunur. Bu da ortalama 4-6 kişilik dolma yapımı için yeterlidir. Daha kalabalık sofralar için 2 ip almanız ideal olur.
Kullanacağınız kuruluğu önce sıcak suda yumuşayana kadar kaynatın. Ardından klasik dolma, zeytinyağlı ya da etli yemek tariflerinde taze sebze gibi kullanabilirsiniz. Geleneksel Antep tarifleri için birebirdir.
Rengi doğal olmalı, aşırı koyu ya da parlayan ürünlerden uzak durun. İyi kurutulmuş sebzeler hafif ve kırılgan olur, içinde küf ya da nem belirtisi olmamalı. Yöresel Lezzetler Kapınızda ’deki ürünler bu konuda titizlikle seçilir.