Lezzetli Antep Baharatları
Gaziantep’in taptaze baharatlarını Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara için 14:00’a kadar verilen siparişler 200 TL farkla ertesi gün kapınızda!
-
Haşhaş Mavi
Normal fiyat 300.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Haspir Safran
Normal fiyat 150.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Hindistan Cevizi Tam Yağlı
Normal fiyat 300.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kakao Özel
Normal fiyat 1,000.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Karabiber Tane
Normal fiyat 700.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Karabiber Toz
Normal fiyat 700.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Keçiboynuzu Toz
Normal fiyat 150.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kekik (Top Bilye)
Normal fiyat 400.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kendir Tohumu Çiğ
Normal fiyat 280.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kendir Tohumu Kavrulmuş
Normal fiyat 300.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Keten Tohumu
Normal fiyat 150.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kimyon Tane
Normal fiyat 400.00TLNormal fiyatBirim fiyat / / -
Kimyon Toz
Normal fiyat 400.00TLNormal fiyatBirim fiyat / /
Sıkça Sorulan Sorular
Gaziantep mutfağı baharatsız düşünülemez! Acı ve tatlı pul biber, isot, sumak, kuru nane, zahter, karabiber ve kekik gibi çeşitler en çok kullanılanlardır. Almacipazari.com.tr ’de bu baharatların en tazesine, en doğalıyla ulaşabilirsiniz.
Gaziantep’te sık kullanılan özel karışımlar arasında "7 baharat", "köfte baharatı" ve "et baharatı" gibi harmanlar bulunur. Her biri özenle seçilen baharatların doğru oranlarda karıştırılmasıyla hazırlanır. Özellikle ızgara ve et yemeklerine muhteşem uyum sağlar.
Gaziantep usulü 7 çeşit baharat karışımının içinde genellikle pul biber, karabiber, kimyon, yenibahar, karanfil, tarçın ve muskat yer alır. Bu karışım, özellikle köfteler ve etli yemeklerde mükemmel sonuç verir.
Baharatlar taze olmalı, nemli ya da küflü ürünlerden uzak durun. Renkleri canlı, kokuları yoğun ve doğal olmalı. Aflatoksin, katkı maddesi ve koruyucu bulunmamalı, tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanmalı. Biz ürünlerimizi bu standartlara uygun hazırlıyoruz.
Baharatlarınızı ışık almayan, serin ve kuru bir ortamda cam kavanozlarda saklamalısınız. Buzdolabı ve derin dondurucu en doğru tercihtir. Böylece hem kokusu hem de lezzeti uzun süre ilk günkü gibi kalır. Özellikle taze çekilmiş baharatları hava almayan kaplarda muhafaza etmek çok önemli.