Sarımsak Kebabı (Mangalda)

Sarımsak Kebabı (Mangalda)

Malzemeler:
(5-6 Kişilik)

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1,5 kg taze baş sarımsak
  • ½ su bardağı nar pekmezi
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:

  1. Taze baş sarımsaklar, dişleri ayrılmadan uzunlamasına ikiye kesilir.
  2. Kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ile yoğrulup yumuşatılır ve ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Bu sırada el hafif ıslatılır.
  3. Şişlere önce bir parça sarımsak, sonra bir parça kıyma ve tekrar sarımsak olacak şekilde dizilir. Bir şişe yaklaşık 7-8 sarımsak ve 6-7 kıyma parçası saplanır.
  4. Şişe dizilen kebap, el hafif ıslatılarak hafifçe sıkılır ve sarımsak ile kıymanın birbirine yapışması sağlanır.
  5. Şişler, kor hâlindeki ateşte pişirilir. Kıymanın yağlı olması nedeniyle alevlenmemesine dikkat edilir.
  6. Pişen kebaplar bir tepsiye alınır. Nar pekmezi hafif sulandırılarak kebapların üzerine gezdirilir ve ağzı kapalı olarak serin ateşte 10-15 dakika demlendirilir.
  7. Demlenmiş sarımsak kebabı, özel ince ekmek ile sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön