
Yoğurtlu Dövme Çorbası
Paylaş
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- Yarım su bardağı nohut
- 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Tarhun
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Nohut ve dövme bir gece önceden ayıklanır, yıkanır ve üzerini örtecek kadar suda bekletilir.
- Ertesi sabah, nohut ve dövmenin suyu süzülür, iyice yıkanır ve 6-7 bardak su ile tuz eklenerek hafif ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ayrı bir tencerede, süzülmüş yoğurt, yumurta ve bir kaşık zeytinyağı karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.
- Yoğurt kaynamaya başlayınca, pişmiş dövme ve nohut karışımı yavaş yavaş ve aynı yönde karıştırılarak yoğurda eklenir.
- Çorba ateşten alınır ve üzerine kızdırılmış tereyağı veya zeytinyağı, kuru nane, tarhun ve karabiber gezdirilir.