Yoğurtlu Çorba

Yoğurtlu Çorba

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Pirinç yıkanır ve 5-6 su bardağı su ile tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir.
  2. Pişen pirinç soğumaya bırakılır. Elle tutulacak kadar soğuyunca, süzülmüş yoğurt, yumurta ve zeytinyağı eklenir.
  3. Hafif ateşte sürekli aynı yönde karıştırılarak kaynatılır.
  4. Üzerine kızdırılmış yağ, kuru nane ve karabiber gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Not:

  • Pirinç pişerken haşlanmış nohut eklenirse, çorbanın hem besin değeri hem de lezzeti artar.
Bloga dön