
Yoğurtlu Çorba
Paylaş
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Pirinç yıkanır ve 5-6 su bardağı su ile tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir.
- Pişen pirinç soğumaya bırakılır. Elle tutulacak kadar soğuyunca, süzülmüş yoğurt, yumurta ve zeytinyağı eklenir.
- Hafif ateşte sürekli aynı yönde karıştırılarak kaynatılır.
- Üzerine kızdırılmış yağ, kuru nane ve karabiber gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Not:
- Pirinç pişerken haşlanmış nohut eklenirse, çorbanın hem besin değeri hem de lezzeti artar.