Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası

Malzemeler (4-5 kişilik):

  • 300 gr hazır tarhana
  • 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım yemek kaşığı kuru tarhın
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Bir gece önceden tarhanayı bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek sabaha kadar ıslanmaya bırakın.
  2. Islanan tarhananın suyunu süzün ve taneler ayrılana kadar yoğurun.
  3. Tencereye 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  4. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı süzülmüş yoğurdu, ½ su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağını ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  5. Yoğurtlu karışımı pişen tarhananın üzerine ekleyin ve 1-2 dakika kaynatarak pişirin.
  6. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. İçine kuru tarhın, karabiber ve nane ekleyip karıştırın.
  7. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.

Not:

Tarhana, Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı şekillerde hazırlanır. Yörede tarhana, döğmenin (aşurelik buğday) pişirildikten sonra süzülmüş yoğurtla karıştırılıp güneşte kurutulmasıyla elde edilir. Son zamanlarda tarhana, fabrika ortamında da, özellikle Kahramanmaraş yöresinde üretilmektedir.

Bloga dön