
Tarhana Çorbası
Paylaş
Malzemeler (4-5 kişilik):
- 300 gr hazır tarhana
- 2 su bardağı süzülmüş yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı kuru tarhın
- Yarım yemek kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bir gece önceden tarhanayı bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek sabaha kadar ıslanmaya bırakın.
- Islanan tarhananın suyunu süzün ve taneler ayrılana kadar yoğurun.
- Tencereye 3 su bardağı su ve yeterince tuz ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede 2 su bardağı süzülmüş yoğurdu, ½ su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağını ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Yoğurtlu karışımı pişen tarhananın üzerine ekleyin ve 1-2 dakika kaynatarak pişirin.
- Ayrı bir tavada yağı kızdırın. İçine kuru tarhın, karabiber ve nane ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
Not:
Tarhana, Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı şekillerde hazırlanır. Yörede tarhana, döğmenin (aşurelik buğday) pişirildikten sonra süzülmüş yoğurtla karıştırılıp güneşte kurutulmasıyla elde edilir. Son zamanlarda tarhana, fabrika ortamında da, özellikle Kahramanmaraş yöresinde üretilmektedir.