
Sebzeli Kebap
Paylaş
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 demet maydanoz
- 2 dal taze yeşil sarımsak
- Karabiber
- Yeterince tuz
Hazırlanışı:
- Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve ince ince kıyılır. Sarımsaklar soyulup yıkanır ve ince ince doğranır.
- El hafif ıslatılarak, kıyma, kıyılmış maydanoz, doğranmış sarımsak, karabiber ve tuz ile yoğrulur.
- Yoğrulan kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yassı Adana kebap şişine saplanır. El hafif ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatılır.
- Şişe saplanan kebap, kor hâlindeki ateşte çevrilerek pişirilir.
- Sebzeli kebap, özel ince açılmış pide ile sıcak olarak servis yapılır.