Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 demet maydanoz
  • 2 dal taze yeşil sarımsak
  • Karabiber
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:

  1. Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve ince ince kıyılır. Sarımsaklar soyulup yıkanır ve ince ince doğranır.
  2. El hafif ıslatılarak, kıyma, kıyılmış maydanoz, doğranmış sarımsak, karabiber ve tuz ile yoğrulur.
  3. Yoğrulan kıymadan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yassı Adana kebap şişine saplanır. El hafif ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatılır.
  4. Şişe saplanan kebap, kor hâlindeki ateşte çevrilerek pişirilir.
  5. Sebzeli kebap, özel ince açılmış pide ile sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön