Sarımsak Kebabı (Fırında)

Sarımsak Kebabı (Fırında)

Malzemeler:
(5-6 Kişilik)

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1,5 kg taze baş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı nar pekmezi
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:

  1. Taze baş sarımsaklar, dişleri ayrılmadan uzunlamasına ikiye kesilir.
  2. Kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ile yoğrulup yumuşatılır ve ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Bu sırada el hafif ıslatılır.
  3. İkiye kesilmiş sarımsaklar, 50 cm çapındaki bir tepsiye bir parça sarımsak ve bir parça kıyma olacak şekilde, tepsinin kenarından ortasına doğru sıralanarak dizilir.
  4. Tepsi, önceden 250°C'ye ısıtılmış fırına yerleştirilir ve 1 saat kadar pişirilir.
  5. Tepsi fırından alınır, nar pekmezi hafif sulandırılarak kebapların üzerine gezdirilir.
  6. Tepsinin ağzı kapatılarak tekrar fırına sürülür ve 10-15 dakika kadar demlendirilir.
  7. Demlenmiş sarımsak kebabı, özel ince ekmek ile sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön