Malhuta Çorbası (Soğanlı)

Malhuta Çorbası (Soğanlı)

Malhuta Çorbası (Soğanlı)

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

Mevsim: Kış ve Bahar ayları


Hazırlanışı:

  1. Malhuta ve pirinç iyice yıkanır, 7-8 su bardağı kaynar su ile tencereye konup kaynatılır. Kaynama sırasında yüzeyde biriken köpük (kef) bir kevgirle alınır ve yeterince tuz eklenir.
  2. Malhuta ve pirinçler açılıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
  3. Halka şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  4. Üzerine kızdırılmış yağ, tarhun ve kırmızı toz biber gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön