
Malhuta Çorbası (Soğanlı)
Paylaş
Malhuta Çorbası (Soğanlı)
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- 2 su bardağı malhuta (kırmızı mercimek)
- ½ su bardağı pirinç
- 3-4 adet orta boy kuru soğan
- ½ su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam kurutulmuş tarhun
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Mevsim: Kış ve Bahar ayları
Hazırlanışı:
- Malhuta ve pirinç iyice yıkanır, 7-8 su bardağı kaynar su ile tencereye konup kaynatılır. Kaynama sırasında yüzeyde biriken köpük (kef) bir kevgirle alınır ve yeterince tuz eklenir.
- Malhuta ve pirinçler açılıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
- Halka şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Üzerine kızdırılmış yağ, tarhun ve kırmızı toz biber gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.