
Kuşbaşı Kebap
Paylaş
Malzemeler (5-6 kişilik):
- 1 kg kebaplık kuşbaşı et
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 diş kuru sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bir gün önceden kuşbaşı eti, zeytinyağı ve tuz ile karıştırarak buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün kebap yapılacağı sırada, bir gece evvelden tuz ve zeytinyağı ile terbiye edilmiş kuşbaşı etin üzerine, domates ve biber salçaları, kırmızı toz biber, dövülmüş sarımsak, karabiber ve nane ilave ederek hepsi birden güzelce karıştırılır.
- Terbiyesi tamamlanmış kuşbaşı et, şişin boyuna ve mangalın enine göre 8-10 parça olarak şişe saplanır.
- Her şişe, 1-2 parça kuyruk saplanır; saplanan kuyruklar, verilen 8-10 sayısına dahil edilmelidir.
- Kuyruklar peş peşe değil, iki kuşbaşı etin arasına saplanmalıdır. Böylece pişirme sırasında hem kuyruğun tadı ete geçecek, hem de etlerin daha yumuşak pişmesi sağlanacaktır.
- Tüm et saplandıktan sonra harlı ateşte şişlenmiş etler pişirilir.
- Pişirme sırasında ateşin alev almamasına dikkat etmek gerekir. Aksi halde etlerin dışı yanarken, içi çiğ kalır.
- Kuşbaşı kebap, soğan piyazı ve/veya maydanoz piyazı ile sıcak olarak hemen servis yapılır.
Not: Kuşbaşı kebap, pişer pişmez, mangal başında, sıcak olarak, açık pide ekmek arasında maydanoz veya soğan piyazı ile yenirse, en güzel tadı verir.