Kıyma Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kıyma Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Etin lezzetiyle buluşan geleneksel bir tat arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Gaziantep usulüyle hazırlanan kıyma kebabı, az malzemeyle çok lezzet isteyenlerin favorisi olmaya aday. Üzerine mis gibi közlenmiş soğan, yanında incecik lavaş... Tadına doyum olmaz!

Kıyma Kebabı Tarifi İçin Malzemeler (5-6 Kişilik):

Hazırlanışı:

  1. Kıymanızı geniş bir kapta yoğurmaya başlayın. Üzerine yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin. Lezzetini artırmak isteyenler az miktarda kırmızı pul biber de ilave edebilir. Yoğurma esnasında az miktarda su eklemek, kıymanın daha iyi kıvam almasını sağlar.
  2. Hazırladığınız karışımdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Adana kebap tarzı yassı şişlere saplayın.
  3. Elinizi hafifçe ıslatarak kıymayı şiş boyunca 15-20 cm uzunluğa gelecek şekilde sıkıca bastırarak yayın. Bu aşama, kebabın dağılmaması için oldukça önemli.
  4. Hazırlanan şişleri harlı mangal ateşinde pişirin. Kıymanın dışı mühürlenip içi sulu kalacak şekilde kontrollü şekilde çevirerek kızartın.
  5. Servis zamanı geldiğinde, özel olarak hazırlanmış ince lavaş (veya pide) ekmeğinin üzerine şişten sıyrılmış kebap yerleştirilir. Yanına közlenmiş soğan, domates, sumaklı maydanoz salatası eklerseniz, Gaziantep sofralarına yakışır tam bir ziyafet olur.

Bu nefis kıyma kebabı tarifiyle, doğal ve katkısız malzemelerle hazırlanan sağlıklı bir ziyafeti sevdiklerinize sunabilirsiniz. Kebabın gerçek lezzeti, kaliteli kıyma ve doğru teknikle saklı.

Doğal baharatlar için almacipazari.com.tr’yi ziyaret etmeyi unutmayın!
"Marketten değil, memleketten gelsin" diyenlerin ilk tercihi!

Bloga dön

Yorum yapın