
Altı Ezmeli Kıyma Kebabı
Paylaş
Malzemeler (5-6 kişilik):
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 6-7 adet orta boy domates
- 200 gr taze yeşil biber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Kıyma, yeterince tuz ve az miktarda su ilave edilerek yoğrulur.
- İri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, tercihen yassı olan kıyma kebap (Adana kebap) şişine saplanır.
- El ayası hafifçe ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatılır.
- Bu arada, domatesler yıkanır ve 4 parçaya kesilir.
- Daha sonra şişin boyuna göre 4-5 parça domates, uzunlamasına şişlere saplanır.
- Şişlere saplanmış domatesler ateşte, kabukları aşırı derecede yanmamak suretiyle pişirilir ve bir kaba çekilir.
- Şişe saplanmış kıyma, harlı ateşte çevrilerek pişirilir.
- Daha sonra, pişirilmiş olan domateslerden birkaç parçanın kabukları soyularak, servis tabağında ezilir ve pişmiş kıyma kebabı bunun üzerine çekilir.
- Kebabın üzerine, ince kıyılmış yeşil biber de konularak sıcak servis yapılır.
Not: İsteğe göre, altı ezmeli kıyma kebabı üzerine karabiber veya kırmızı pul biber serpilerek açık pide ekmekle servis yapılır.