Altı Ezmeli Kıyma Kebabı

Altı Ezmeli Kıyma Kebabı

Malzemeler (5-6 kişilik):

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 6-7 adet orta boy domates
  • 200 gr taze yeşil biber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Kıyma, yeterince tuz ve az miktarda su ilave edilerek yoğrulur.
  2. İri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, tercihen yassı olan kıyma kebap (Adana kebap) şişine saplanır.
  3. El ayası hafifçe ıslatılarak kıyma, şiş üzerinde 15-20 cm uzunluğa kadar elle sıkılarak uzatılır.
  4. Bu arada, domatesler yıkanır ve 4 parçaya kesilir.
  5. Daha sonra şişin boyuna göre 4-5 parça domates, uzunlamasına şişlere saplanır.
  6. Şişlere saplanmış domatesler ateşte, kabukları aşırı derecede yanmamak suretiyle pişirilir ve bir kaba çekilir.
  7. Şişe saplanmış kıyma, harlı ateşte çevrilerek pişirilir.
  8. Daha sonra, pişirilmiş olan domateslerden birkaç parçanın kabukları soyularak, servis tabağında ezilir ve pişmiş kıyma kebabı bunun üzerine çekilir.
  9. Kebabın üzerine, ince kıyılmış yeşil biber de konularak sıcak servis yapılır.

Not: İsteğe göre, altı ezmeli kıyma kebabı üzerine karabiber veya kırmızı pul biber serpilerek açık pide ekmekle servis yapılır.

Bloga dön