Şirinni Çorba (Pirinçli)

Şirinni Çorba (Pirinçli)

Malzemeler (4-5 kişilik):

📌 Mevsim: Kış ve bahar ayları

Hazırlanışı:

Bir tencerede pirinç yıkanıp üzerine 6-7 bardak su eklenerek kaynatılır. Kaynama sırasında tencerenin üzerinde biriken kef (köpük) kevgirle alınır.

Köpüklenme sona erdiğinde, pirince üzüm pekmezi eklenir ve orta ateşte kaynatılmaya devam edilir. Pirinçler iyice açıldığında, isteğe bağlı olarak ağız tadına göre biraz daha pekmez veya toz şeker ilave edilebilir.

Çorba kıvama geldiğinde ocaktan alınır.

Servis Önerisi:

Şirinni çorba, üzerine dövülmüş ceviz içi serpilerek sıcak olarak servis edilir. Yanında İçli Köfte, Süzek Yapması veya Yapma gibi geleneksel yemeklerle sunulabilir.

Bloga dön