
Şirinni Çorba (Dövmeli)
Paylaş
Malzemeler (4-5 kişilik):
- 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- ½ su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı Antep pekmezi (üzüm pekmezi)
- 1 su bardağı toz şeker
- Ceviz içi
- Rezene (mayana)
📌 Mevsim: Kış ve bahar ayları
Hazırlanışı:
Bir gece önceden dövme ve nohut ayıklanıp iyice yıkanarak bir tencerede suya ıslatılır.
Ertesi gün, suyu süzülüp tekrar yıkanan dövme ve nohut, 7-8 bardak su ile kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama sırasında oluşan köpükler (kef) kevgirle alınmalıdır.
Dövme ve nohut iyice piştiğinde, üzerine Antep pekmezi ve toz şeker eklenerek 15-20 dakika daha kaynatılır.
Servis Önerisi:
Sıcak olarak servis edilen Şirinni çorbanın üzerine dövülmüş rezene (mayana) ve ceviz içi serpilerek sunulur.