Şirinni Çorba (Dövmeli)

Şirinni Çorba (Dövmeli)

Malzemeler (4-5 kişilik):

📌 Mevsim: Kış ve bahar ayları

Hazırlanışı:

Bir gece önceden dövme ve nohut ayıklanıp iyice yıkanarak bir tencerede suya ıslatılır.

Ertesi gün, suyu süzülüp tekrar yıkanan dövme ve nohut, 7-8 bardak su ile kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama sırasında oluşan köpükler (kef) kevgirle alınmalıdır.

Dövme ve nohut iyice piştiğinde, üzerine Antep pekmezi ve toz şeker eklenerek 15-20 dakika daha kaynatılır.

Servis Önerisi:

Sıcak olarak servis edilen Şirinni çorbanın üzerine dövülmüş rezene (mayana) ve ceviz içi serpilerek sunulur.

Bloga dön