
Malhuta Çorbası (Ezme Malhuta Çorbası)
Paylaş
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- 2 su bardağı malhuta (kırmızı mercimek)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Mevsim: Kış ve Bahar ayları
Hazırlanışı:
- Malhuta (kırmızı mercimek) iyice yıkanır ve 6-7 su bardağı kaynar su ile kaynatılır. Kaynamaya başlayınca yüzeyde biriken kef (köpük) bir kevgirle alınır.
- İri doğranmış soğan ve yeterince tuz eklenerek malhuta iyice açılıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
- Pişen malhuta, süzgeç veya blenderden geçirilir ve tekrar kaynatılır.
- Üzerine kızdırılmış yağ ve kırmızı toz biber gezdirilir.
Servis Yapılışı:
- Bayat ekmekler küp şeklinde doğranır ve fırında yağsız veya tavada hafif yağda kızartılır.
- Servis sırasında çorbanın üzerine kızartılmış ekmek parçaları eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.