Malhuta Çorbası (Ezme Malhuta Çorbası)

Malhuta Çorbası (Ezme Malhuta Çorbası)

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

Mevsim: Kış ve Bahar ayları


Hazırlanışı:

  1. Malhuta (kırmızı mercimek) iyice yıkanır ve 6-7 su bardağı kaynar su ile kaynatılır. Kaynamaya başlayınca yüzeyde biriken kef (köpük) bir kevgirle alınır.
  2. İri doğranmış soğan ve yeterince tuz eklenerek malhuta iyice açılıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
  3. Pişen malhuta, süzgeç veya blenderden geçirilir ve tekrar kaynatılır.
  4. Üzerine kızdırılmış yağ ve kırmızı toz biber gezdirilir.

Servis Yapılışı:

  • Bayat ekmekler küp şeklinde doğranır ve fırında yağsız veya tavada hafif yağda kızartılır.
  • Servis sırasında çorbanın üzerine kızartılmış ekmek parçaları eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön