
Malhuta Çorbası (Ekşili)
Paylaş
Malzemeler:
(4-5 Kişilik)
- 2 su bardağı malhuta (kırmızı mercimek)
- ½ su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi veya 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 baş kuru sarımsak
- ½ su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Mevsim: Kış ve Bahar ayları
Hazırlanışı:
- Malhuta ve pirinç iyice yıkanır, 7-8 su bardağı kaynar su ile tencereye konup kaynatılır. Kaynama sırasında yüzeyde biriken köpük (kef) bir kevgirle alınır ve tuz eklenir.
- Malhuta ve pirinçler açılıncaya kadar pişirilir.
- Domates salçası ve biber salçası eklenip 6-7 dakika daha kaynatılır.
- Dövülmüş sarımsak ve sumak ekşisi (veya limon suyu) ilave edilir, 5-6 dakika daha pişirilir.
- Üzerine kızdırılmış yağ ve kuru nane gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.