Malhuta Çorbası (Ekşili)

Malhuta Çorbası (Ekşili)

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

Mevsim: Kış ve Bahar ayları


Hazırlanışı:

  1. Malhuta ve pirinç iyice yıkanır, 7-8 su bardağı kaynar su ile tencereye konup kaynatılır. Kaynama sırasında yüzeyde biriken köpük (kef) bir kevgirle alınır ve tuz eklenir.
  2. Malhuta ve pirinçler açılıncaya kadar pişirilir.
  3. Domates salçası ve biber salçası eklenip 6-7 dakika daha kaynatılır.
  4. Dövülmüş sarımsak ve sumak ekşisi (veya limon suyu) ilave edilir, 5-6 dakika daha pişirilir.
  5. Üzerine kızdırılmış yağ ve kuru nane gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Bloga dön