
Ezogelin Çorbası
Paylaş
Malzemeler (4-5 kişilik):
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (malhuta)
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2-3 diş kuru sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Limon suyu
- Tuz
Mevsim: Kış ve Bahar ayları
Hazırlanışı:
- Mercimeği bir tencere içinde iyice yıkayın.
- Üzerine 6-7 su bardağı kaynar su ekleyerek kaynatın.
- Kaynamaya başlayan mercimeğin üzerinde biriken köpükleri (kef) bir kevgir ile alın.
- Köpükleri aldıktan sonra, üzerine ufak doğranmış soğan, sarımsak ve yeterince tuz ilave edin.
- Kısık ateşte mercimek iyice açılıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada, 2 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulmuş unu 1 su bardağı su ile ezin ve pişmiş mercimeğin üzerine boşaltın.
- Bu karışımı çırpma teliyle iyice karıştırarak tekrar kaynatın.
- Son olarak, çorbanın üzerine kızdırılmış yağ, toz kırmızı biber, nane ve limon suyu ilave edin.
Not: Ezogelin çorbası et suyu ile yapılırsa daha da lezzetli olur.