Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Malzemeler (4-5 kişilik):

Mevsim: Kış ve Bahar ayları

Hazırlanışı:

  1. Mercimeği bir tencere içinde iyice yıkayın.
  2. Üzerine 6-7 su bardağı kaynar su ekleyerek kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayan mercimeğin üzerinde biriken köpükleri (kef) bir kevgir ile alın.
  4. Köpükleri aldıktan sonra, üzerine ufak doğranmış soğan, sarımsak ve yeterince tuz ilave edin.
  5. Kısık ateşte mercimek iyice açılıncaya kadar pişirin.
  6. Ayrı bir tavada, 2 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Kavrulmuş unu 1 su bardağı su ile ezin ve pişmiş mercimeğin üzerine boşaltın.
  8. Bu karışımı çırpma teliyle iyice karıştırarak tekrar kaynatın.
  9. Son olarak, çorbanın üzerine kızdırılmış yağ, toz kırmızı biber, nane ve limon suyu ilave edin.

Not: Ezogelin çorbası et suyu ile yapılırsa daha da lezzetli olur.

Bloga dön