Bulgurlu Alaca Çorba

Bulgurlu Alaca Çorba

Malzemeler:
(4-5 Kişilik)

Mevsim: Kış ve Bahar ayları


Hazırlanışı:

  1. Nohut bir gece önceden yıkanır ve üzerini örtecek kadar suda bekletilir.
  2. Ertesi gün, nohutun suyu süzülür, 2 bardak su ve tuz eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Üzerine 4 bardak su, yıkanmış mercimek ve halka doğranmış soğan eklenip 10-15 dakika kaynatılır.
  4. Mercimekler yumuşayınca, bulgur ve isteğe bağlı ikiye bölünmüş kuru kırmızı biber eklenir, 10-15 dakika daha pişirilir.
  5. Kızdırılmış yağ, tarhun ve kırmızı biber karışımı çorbanın üzerine gezdirilir.

Servis:
Bulgurlu alaca çorba, karışık turşu ile sıcak servis edilir.


Notlar:

  • Tarhun: Orta Asya kökenli bir bitki olan tarhun, Gaziantep mutfağında yoğurtlu çorbalar, köfteler ve böreklerde kullanılır. Eski Romalılar tarafından yorgunluk giderici olarak bilinir ve alternatif tıpta da kullanılmaktadır.
Bloga dön